среда, 28. мај 2014.

Mesečeva dijeta - mlad Mesec 28.maja u 20h 40min

      Pošto sam videla da je danas Mlad Mesec u 20h 40min, setila sam se Mesečeve dijete.
      Poznato je da Mesec, sa svojim gravitacionim poljem utiče na okeane i reke, ali i na vodu u ljudskom organizmu. Mesečeva dijeta koristi osobine Meseca i pomaže da se organizam očisti, kao i da se eliminiše višak kilograma.
      Određena istraživanja su utvrdila da se u trenutku Mesečevih mena aktiviraju određeni enzimi koji usporavaju metabolizam, a sa tim dolazi i do gomilanja masnih naslaga i tečnosti, kao i zadržavanja toksina.
      Kada Mesec dostiže svoju punu i mladu fazu, njegova gravitaciona sila ima najjači efekat i on traje 24h.
      Osnova dijete je post koji traje 24h i u kome je dozvoljeno uzimati samo tečnost - tako se telo čisti od toksičnih materija i pri tome se gubi od 1 do 3 kg.
      Da bi se potstakao uticaj Meseca, mora se piti što više vode, ceđenih sokova od povrća i voća, čajeva...(ja obično tokom dijete pijem jogurt koji u 100gr ima 70 kalorija).
      PS. Ipak, treba napomenuti da ova dijeta nema pozitivne efekte kod svake osobe. Svi oni koji imaju nizak nivo glukoze u krvi, kao i oni koji imaju probleme sa anemijom ili niskim krvnim pritiskom, ne bi smeli da gladuju. Takođe, dijeta nema uspeha kod osoba koje imaju hormonalne poremećaje, što znači da sve pripadnice lepšeg pola koje su u perimenopauzi ili menopauzi, mogu da gladuju samo da bi očistile svoj organizam od toksina, ali i ne da bi skinule višak kilograma.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...