уторак, 6. мај 2014.

L'Erbolario - Mirisno proleće

     1978.godine u Lodiju rodio se L'Erbolario. Franco Bergamaschi i njegova supruga Daniela Villa, oslanjajući se na stare porodične recepte, počeli su sa proizvodnjom parfemskih voda, sapuna, pena za kupanje i krema za telo, koristeći pri tome samo prirodne sastojke.

     Tokom vremena, L'Erbolario se iz malog porodičnog biznisa pretvorio u svetski poznati brend koji je prisutan u mnogim zemljama. Ima ga i kod nas u Srbiji, istina ne sa svim proizvodima, ali...možemo da se nadamo da će se takva situacija promeniti u dogledno vreme i da ćemo moći da kupujemo i neke njihove druge mirisne "mazalice".

     Pošto ide leto koje nije najpogodnije za korišćenje teških parfema, ja želim da kažem nešto o L'Erbolario proizvodima koje trenutno koristim.

      Kolekcija Papavero sadrži parfemsku vodu, parfemski roll-on, mirisni sapun, penu za kupanje i kremu za telo. Sveže i mirisne note maka potsećaju na letnja polja, a u proizvodima za telo, pored ulja maka prisutni su i hidroglicerinski ekstrakti iz njegovog semena i latica.

     Miris je takav da se dugo oseća svežina, a forma roll-on gela će zbog svog praktičnog oblika moći uvek da bude prisutna u  torbi. Cena je 2.359 dinara. Mogu da kažem da od svih parfemskih voda i mirisnih gelova, miris Papavero roll-on gela najduže ostaje prisutan.





     Kolekcija Legni Fruttati sadrži parfemsku vodu, sapun, penu za kupanje i kremu za telo. Slatka, voćna nota nektara kruške i drvenasta nota sladića predstavljaju svež uniseks miris.






     U parfemskoj vodi su prisutni i mirisi cvetova pomorandže, grejpa i ciklame, kao i gloga, magnolije i ruže. Parfemska voda košta 3.393 dinara. Miris je diskretan i možete ga  slobodno koristiti dok ste na poslu.





   

     I na kraju, da spomenem i kolekciju Primaverde koja sadrži parfemsku vodu, čvrsti parfem, penu za kupanje i tečnu kremu za telo. Ona je zasnovana  na fitokozmetičkim osobinama jagorčevine -  vesnika proleća, pa u skladu sa njim i donosi obilje optimizma. Čvrsti parfem karakterističnog mirisa potseća na buđenje proleća i ostaje dugo prisutan. Cena mu je 1.653 dinara.                                             





URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...