недеља, 4. мај 2014.

Bioten Anticellulite Drainage Gel

     Kako se približava leto, većina nas sa viškom kilograma i  celulitom, vodi računa o tome kako da povrati lep izgled.

     Ja sada koristim Biotenov termo gel koji prijatno zagreva. Ovaj gel, pre svega, pomaže eliminaciji viška vode iz organizma, oslobađajući ga od toksina, a u isto vreme smanjuje celulit.

     Lokalno nanet, gel izaziva toplotno dejstvo na kožu, stimuliše mikrocirkulaciju i "spaljuje" masti.

     Najvažniji sastojci su: guarana, crni biber i alge.

     Guarana ubrzava metabolizam i drenažu tkiva. Ona sadrži 2-3 puta više kofeina (guaranina) od kafe ili čaja. Teobromin iz guarane pomaže sagorevanje masti. Kada se nanese na kožu, utiče na njenu elastičnost, hidrataciju, kao i na smanjenje celulita.

     Crni biber ima specifičnu ljutinu koja potiče od peperina. U njemu, takođe ima i terpena, pinena, kamfena, sabinina i B-bisabolena. Esencijalno ulje crnog bibera pospešuje cirkulaciju,  poboljšava mišićni tonus i ima dobar drenažni efekat (sprečava zadržavanje vode u organizmu, tako što potstiče znojenje).

     Crvene alge ulaze u sastav  Sinamina koji u sebi ima aktivne sastojke morskog porekla, biljne sastojke (kalcijum protein, manit) i njihovu sintezu (manit i sorbitol). Ovaj koktel ima drenažni i detoksikativni efekat, tonira kožu i sprečava celulit, a koristi se u preparatima za učvršćivanje kože i u anticelulit proizvodima.

     Bioten gel koristim mesec dana. Nanosim ga jednom dnevno, uglavnom uveče. Mogu da kažem da mi prija njegov zagrevajući efekat. Takođe, primetno je pojačano znojenje, a samim tim i celulit je manje vidljiv. Još uvek nisam došla do smanjenja obima od 1 cm, ali mi je koža glatka i zategnutija. Svesna sam toga da je celulit uporna "bolest" koja ne može da se ukloni u potpunosti, pa nastavljam da koristim gel, ali  i da  posle njegove upotrebe vršim masažu sa  masažerom koji sam pre nekoliko godina dobila uz Collistarov gel protiv celulita.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...