петак, 23. мај 2014.

Alverde - Maska sa uljem divlje ruže i šea buterom

     Alverde je sertifikovana prirodna kozmetika bez sintetičkih mirisa, boja, konzervanasa i sastojaka na bazi mineralnih ulja. Koristi sirovine iz kontrolisanog biološkog uzgoja.
     Maska sa uljem divlje ruže (2 x 7,5 ml - 79 dinara u DM-u) je formulisana za suvu kožu, koju neguje i glača.
    Ulje divlje ruže je bogato nezasićenim masnim kiselinama (oleinska 15-20%, linoleinska 44-50%, linolna 30-35%) koje smanjuju pigmentaciju i deluju protiv bora i ožiljaka, a sadrži i vitamin E koji sprečava starenje kože, kao i retinolnu kiselinu koja deluje podmlađujuće i koja ubrzava obnavljanje kože.
     Formula maske je na biljnoj bazi i sadrži i organsku hijaluronsku kiselinu koja koži daje vlažnost i elastičnost na duži period, dok je šea buter neguje i jača.
     Maska se koristi jednom do dva puta nedeljno i to tako što se nežno umasira u kožu lica, vrata i dekoltea, a posle 15 minuta ostatak maske se ukloni kozmetičkom maramicom.
     Ova Alverde maska nije dobra samo za suvu, već i za stariju kožu, što znam iz iskustva. Efekti delovanja maske su vidni odmah posle upotrebe - koža je glatka i nežna. Ipak, da bi se zaista videli dugotrajni rezultati, i period korišćenja bi morao da bude mnogo duži.



URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...