петак, 23. мај 2014.

Balea - maska za lice sa ekstraktom smokve

     U DM-u se mogu naći i pakovanja maski za lice za dve upotrebe. Jedna od njih je i Balea - maska za lice sa ekstraktom smokve (2 x 8ml - 99 dinara).
    Maska je namenjena za normalnu kožu i ima niz blagotvornih sastojaka:
    Ekstrakt smokve je od velike važnosti. Neki tvrde da je ovo voće u kozmetičke svrhe upotrebljavala i Kleopatra. Smokve su, inače, dobar izvor antioksidanata i flavonoida, imaju visok nivo vitamina A, E i K (koji štite telo od oštećenja i infekcija), kao i vitamine B grupe, vitamin C i minerale: kalcijum, kalijum, magnezijum, fosfor, gvožđe i bakar. Od pomoći je u lečenju fleka, pega, bubuljica i ekcema.
     Ekstrakt pamuka sadrži proteine, minerale i esencijalna ulja i štiti kožu od dehidracije, smiruje postojeće iritacije i ubrzava proces regeneracije kože.
     Ulje semena kajsije sadrži visok procenat vitamina B17. Ono hrani kožu, daje joj vlažnost i štiti je od loših spoljnih uticaja, a  ima i vidno dejstvo na bore.
     Šea buter neguje kožu i deluje umirujuće na nju, dok pantenol i vitamin E neguju i jačaju kožu.
     Maska se nanosi na čisto lice jednom do dva puta nedeljno (izbegavaju se delovi lica oko usta i očiju) i ostavi se da deluje oko 15 minuta, da bi se potom ostatak maske uklonio kozmetičkom maramicom (ne vrši se ispiranje lica).
     Iako je ova Balea maska najpogodnija za vreme hladnih dana, jer baš u tim uslovima intenzivno neguje i oporavlja kožu, ja je upotrebljavam bez obzira na vremenske uslove i mogu da kažem da mi je posle nje koža lica hidrirana i meka. Takođe, moram da spomenem i prirodan sjaj i zdrav izgled kože koji ide uz to.


URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...