среда, 7. мај 2014.

Balea krema za stopala sa 10% uree

     Leti su stopala više izložena očima drugih tako da im se mora posvetiti i veća pažnja. Iako je moja omiljena Balea krema za stopala ona sa uljem čajnog drveta, ovoga puta nisam odolela kremi koja sadrži 10% uree (209 dinara) i koja je namenjena suvoj koži stopala.
     Ovoj kremi najviše me je privukao njen sastav u kome ima uree, vitamina B3, glicerina i mlečne kiseline.
     Urea (karbamid) održava vlažnost u površinskom sloju kože tako što svojom kristalnom strukturom vezuje vodu i postepeno je otpušta. Pored sposobnosti hidriranja kože, urea i razmekšava i odstranjuje izumrle, zadebljale i suve slojeve kože, a poseduje i antimikrobno, kao i protivupalno dejstvo.
     Vitamin B3 sudeluje u metabolizmu proteina i kolagena.
     Glicerin je prirodni omekšivač kože, a s obzirom da ima svojstvo da privlači vodu, on i obogaćuje kožu  kiseonikom, što joj omogućava da zadrži potreban nivo hidriranosti.
     Mlečna kiselina poboljšava elastičnu osobinu ogrubele kože i stabilizuje prirodni faktor vlažnosti. Takođe, ona vrši piling kože i stimuliše obnovu njenih ćelija.
     Krema ima laganu teksturu, lako se nanosi i brzo upija. Posle kratkog vremena ublažava neprijatni osećaj suvoće kože. Upotrebljava se dva puta dnevno - ujutro i uveče, blagom masažom.
    Ja ovu kremu koristim već neko vreme i mogu da kažem da dobro hidrira stopala. Ipak, pošto je moja koža na stopalima u dobrom stanju, ne mogu da tvrdim iz iskustva da krema volšebno oporavlja kožu.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...