среда, 30. април 2014.

Aldo Vandini Sensual Aroma Body Peeling

     Da bi koža zadržala svoju lepotu, potrebno je bar jednom nedeljno uraditi piling. To važi za lice, ali i za telo. U obilju pilinga koji su prisutni, ja sam odabrala Sensual Alda Vandinija, ne samo zbog njegove sposobnosti da ukloni mrtve ćelije kože, već i zbog prijatnog mirisa.

     Piling je osmišljen po principima Ajurvede. Idealan je za masažu i intenzivno čišćenje kože, dok njegov miris osvežava telo i um.

     Dva važna sastojka pilinga su tamarind i đumbir.

     Tamarind je začin bogat vinskom kiselinom i dobar je izvor minerala kao što su bakar, kalijum, kalcijum, gvožđe, selen, cink i magnezijum. Osim u ishrani, koristi se i prilikom spravljanja kapi za oči (kapi napravljene od njega su dobar tretman za sindrom suvog oka), kao oblog (pulpa od lišća i cveća) primenjuje se na bolne i otečene zglobove, a takođe leči i upale kože.Seme tamarinda ima povoljno dejstvo na imunitet kože i njenu  regeneraciju, a deluje i protiv slobodnih radikala. U Indoneziji tamarind je poznat kao sastojak kozmetičkog tretmana za sprečavanje starenja kože.

     Đumbir je takođe začin, ali se koristi i kao dodatak kozmetičkim preparatima. Deluje opuštajuće na čitav organizam i povoljno utiče na revitalizaciju kože.

     Piling je lagane teksture i prijatnog mirisa. Koristi se posle uobičajenog sredstva za kupanje tako što se  blagom masažom uklanjaju nečistoće i mrtve ćelije kože. Međutim, ono što je meni od velike važnosti je činjenica da, kada se piling spere, koža ostaje meka i nežna (nije joj potreban nikakav losion za telo), a miris ostaje prisutan još nekoliko sati.


URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...