петак, 11. април 2014.

Gde se koža najbrže "izgužva"?

Kada gledate fotografije poznatih ličnosti koje su uradile fejs-lifting, primetićete jednu stvar. Iako svima njima lice izgleda zategnuto i mladoliko, vrat je uglavnom u lošem stanju. Činjenica je da se znaci starenja kože, pre  pojavljuju na vratu  nego na licu i ako se na vreme ne  preduzmu mere, taj deo će biti toliko opušten da će morati da se skriva.  Istina je da samo odgovarajuća hirurška intervencija može da eliminiše opuštenost kože, ali vi pomoću svakodnevne nege možete da usporite starenje. Naravno, mogu vam pomoći  i posebne vežbe za zatezanje vratnih mišića.

Koža na vratu oskudeva u lojnim žlezdama i suvlja je nego na licu. Ako se uzme u obzir da se vrat obično ne štiti kremama sa odgovarajućim faktorom zaštite, kao i da nepravilno držanje tela  zna da vrat dovede u neprirodan položaj, rezultat može biti samo “izgužvana” koža.
Vrat bi trebalo negovati  kao i lice, ali retko ko mu zaista posvećuje mnogo pažnje. Pošto su nam na pragu lepi, sunčani dani, poželjno je da se koriste kreme sa zaštitnim faktorima. Naravno, nisu potrebni neki specijalni proizvodi, već obična sredstva sa zaštitnim faktorom.
Tokom noći je važno da se koriste kreme za hidrataciju. Iako na tržištu postoje brojni proizvodi za regiju vrata koji imaju pomalo “nepristojne” cene, ja mogu da pohvalim kremu koji koristim već dugo vremena. Radi se o MAMMA&BABY Soft kremi za bebe koja je proizvedena u Nemačkoj (prodaje se u Lilly drogerijama)ona sadrži maslinovo i bademovo ulje, kao i pčelinji vosak i nije masna kao neke druge slične kreme

Krema se nanosi  laganim tapkanjem vrhovima prstiju, a može se i  umasirati u kožu kružnim pokretima. Koža se ne sme rastezati  jer će to izazvati kontraefekat.

Takođe, treba napomenuti da je i koži vrata potreban piling. Najbolje ga je raditi jednom nedeljno. Ja koristim jednostavan domaći piling - kašiku kukuruznog griza pomešam sa malo meda i lagano masiram vrat. Kad sperem masku koža je mekana i dobro pripremljena za odgovarajuću kremu.

Za mišiće vrata od velike je važnosti pravilno držanje. Čak je od značaja i položaj tela prilikom spavanja. Na primer – spavanje na boku, kada vrat nema nikakvu podršku, ostavlja  posledice.

Da bi se koža vrata zadržala u dobrom stanju, pored nege je potrebno ponekad uraditi i neku vežbu koja će pomoći da se vratni mišići održe u formi. Evo jednog jednostavnog primera  - donju usnu što više prebacite preko gornje i ostanite u tom  položaju deset sekundi. To ponovite pet do deset puta.



URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...