среда, 2. април 2014.

Prirodno je najbolje jer je...uvek dostupno III

Došlo je proleće, a sa njim i prilike da više budemo  van kuće. Krajnje je vreme da se oslobodimo nagomilanih zimskih kilograma, ali i da svom licu donesemo malo svežine.
Iako je počelo lepo vreme sa obiljem sunčanih dana, još uvek možete iskoristiti ovaj period kada sunce nije toliko jako i uraditi neki od pilinga. Potsećamo sve one koji su zaboravili na piling sa tečnim azotom da ga još uvek mogu uraditi. Pošto se on uglavnom radi u ordinacijama dermatologa, sigurno je da ničija koža neće pretrpeti štetu.
Za odmorniji izraz lica, kao i za bolju hidrataciju, možemo upotrebiti neke svakodnevne proizvode koje koristimo u kuhinji. Evo recepata za  maske koje su dobre za sprečavanje opuštanja kože.
Maska od senfa - kašičica senfa se razblaži sa kašičicom vode i dve kašičice maslinovog ulja. Maska se drži na licu 5-10 minuta, a zatim  se spira prvo toplom, a potom hladnom vodom.
Maska od brašna i belanceta - dve kašike ovsenog ili kukuruznog brašna pomešaju se sa prethodno izmućenim belancetom i drže na koži lica 15-20 minuta. Maska se spira prvo toplom, a zatim hladnom vodom.
Maska od krompira - napraviti pire od krompira  (na jedan krompir dodati jedno žumance i kašiku vrelog mleka). Naneti masku u što toplijem stanju , držati je 15-20 minuta a potom sprati toplom, pa hladnom vodom.
Maska od jagoda - 2-3 jagode izgnječiti i umutiti sa kašičicom kisele pavlake i kašičicom meda. Masku držati na koži 15 minuta, a potom je ukloniti pomoću tampona navlaženog u mleku.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...