четвртак, 10. април 2014.

Za lepotu kod kuće - maske

Trenutne česte promene vremenskih uslova loše utiču ne samo na ceo organizam, već i na kožu lica. Zbog toga je poželjno što češće koristiti maske i tako ublažiti moguće negativne posledice. Evo nekoliko predloga:

Za sve vrste kože dobra je maska od smese istovetnih delova brašna i surutke. Ona se drži na licu dok se ne osuši, a potom se spere prvo toplom, a potom mlakom vodom.

Za  suvu kožu je dobra maska od švapskog sira i meda – dve kašike sira umutiti sa toplim mlekom ili kiselom pavlakom i kašičicom meda. Maska se drži na licu oko 15 minuta, a potom spere prvo toplom, a zatim hladnom vodom.

Takođe, veoma su korisni vrelo-ledeni oblozi od čaja ili odvara kamilice (za sve vrste kože), lipovog cveta (za normalnu kožu) i žalfije (za masnu kožu sa aknama). Oblog se menja tri do četiri puta, počevši od vrelog, završavajući sa hladnim. Pre i posle stavljanja obloga lice treba namazati kremom.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...