уторак, 1. април 2014.

Narodna medicina za zube II deo

Evo još nekoliko recepata za zdravlje zuba i usne duplje.
Umesto paste za čišćenje zuba možete upotrebiti samleven, osušen i dobro izmrvljen (prah) koren crnog sleza. Stavite ga na četkicu, dobro istrljajte zube, a potom ih isperite mlakom vodom.
Za eliminisanje neprijatnog daha pomešajte jednu kašiku lista nane i jednu kašiku zovinog cveta i prelijte sa 400ml prokuvane vode. Ostavite poklopljeno dva sata, a zatim procedite i dobijenim rastvorom ispirajte usta nekoliko puta dnevno.
Za iritiranu sluzokožu usta napravite mešavinu od 50gr ružinih latica i po 20gr žalfije i kamilice, pa od te smese uzmite dve kašike mešavine, prelijte je sa 400gr vrele vode, ostavite da odstoji dva sata, a potom procedite i dobijenim rastvorom ispirajte usta.
Za belinu zuba pomešajte jednu kašiku iseckanog svežeg žalfijinog lista i kašiku lista sveže nane, a dobijenu smesu žvaćite posle svakog obroka. Naravno, potom isperite usta mlakom vodom.
Protiv zubnog kamenca tri do četiri kašike čičkovog korena prelijte sa 400ml prokuvanog domaćeg belog vina i ostavite da stoji poklopljeno dva sata. Procedite i grgljajte kroz zube nekoliko puta u toku dana.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...