петак, 11. април 2014.

Pobedite akne

Kada su u pitanju nepravilnosti na koži može se reći da ne postoje pravila što se tiče godina kada se akne pojavljaju. Uobičajeno je da to bude vreme puberteta, ali nije nimalo čudno da se akne pojave i kod nekoga ko ima pedeset godina. U poplavi raznih kozmetičkih preparata, evo i nekoliko domaćih recepata.

Najvažnije je da kožu treba što pažljivije čistiti. Vlada uopšteno pravilo da je za  masnu, nečistu kožu najbolje umivanje toplom vodom. Ipak, takvo umivanje se preporučuje samo jednom nedeljno, s tim što je odmah posle toga potrebno lice ispljuskati hladnom vodom kojoj je dodato vinsko sirće ili sok od limuna (dve kašičice na času vode).

Za čišćenje problematične kože može da se upotrebljava i morska so. Tampon ili kozmetički sunđer treba prvo navlažiti i istrljati (najbolje dečijim) sapunom, a potom na njega staviti malo soli. Lice treba čistiti lakim kružnim pokretima. Dobijena pena može stajati na koži sve dok se ne osuši, da bi se potom isprala hladnom vodom.

I na kraju,  jedan recept za eliminaciju akni. Potreban vam je samo jedan čen belog luka. Ogulite ga i razrežite uzdužno, a zatim tim razrezanim delom trljajte aknu ili bubuljicu par minuta. Posle toga lice nemojte ispirati  bar sat vremena.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...