недеља, 6. април 2014.

Gimnastika za lice

Za održavanje kvaliteta kože, kao i muskulature lica nisu dovoljne samo kreme i maske. Istina je da u kozmetičkim salonima ima mnogo aparata koji će svojim delovanjem učiniti da izgledate lepše, ali isto tako, sa samo malo truda kod kuće možete "vežbati" svoje lice.
Činite to pre stavljanja kreme jer koža lica mora biti u potpunosti suva.
Prvo načinite dubok udisaj kroz nos. Izdisaj neka bude u "malim porcijama" - prvo otvorite samo desnu, a posle samo levu polovinu usta. Ponavljajte tu vežbu disanja dva puta.
Pokušajte da dišete kao kada zevate. Pri svakoj mišićnoj kontrakciji stvarajte otpor, za šta je potrebno da čvrsto stegnete usta i jedno vreme ih ne otvarate. Ponovite vežbu: prvog dana tri puta, a nedelju dana kasnje osam do deset puta uzastopce.
Stavite kažiprste obe ruke na lukove iznad obrva. Potrudite se da podignete veđe kontrakcijom čeonog mišića, a istovremeno pritiskajući prstima obrve, stvarajte otpor čeonom mišiću. Ponovite vežbu do pet puta.
Stavite na spuštene kapke tri prsta svake ruke (II prst na spoljni ugao oka, III na sredinu obrve a IV na unutrašnji ugao oka). Stegnite kapke i u tom trenutku pritisnite prste na kost, kao da se suprotstavljate tom pokretu. Ponovite vežbu do pet puta.
Zatim prste ostavite u istom položaju. Pokušajte da se namrgodite, a istovremeno načinite pritisak prstima na kost lica. Ponovite vežbu do pet puta.
Za sve ovo nije vam potrebno više od pet minuta dnevno. Naravno, tek posle najmanje mesec dana možete uočiti prve rezultate. 

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...