субота, 5. април 2014.

Ako želite "aristokratski" ten

Počelo je proleće, za njim će leto i mnogi ljubitelji preplanule kože će uživati na suncu, trudeći se da steknu što više boje na koži. Ipak, mnogi, među kojima sam i ja, više vole svetliju "aristokratsku" boju.
Na tržištu postoje mnogi proizvodi koji imaju ulogu izbeljivača kože. Ja sam koristila dosta njih i mogu da kažem da većina reklama ne govori istinu. Zato sam se i okrenula prirodnim receptima - čak i ako nisu najefikasniji, makar ne sadrže supstance koje štete koži.
Šargarepa je jedan od proizvoda koji mogu biti od pomoći. Sokom od sveže izrendane šargarepe dobro istrljajte lice i ruke (ako su prekrivene pegama), najbolje uveče. Pošto se sok osuši, namažite dlanove maslinovim uljem i petnaestak minuta blago tapkajte po licu i nadlanicama. Potom kožu isperite mlakom vodom.
Takođe, možete ujutru pre umivanja vlažiti lice surutkom, sokom od krastavaca (ako vam je koža suva), sokom od limuna, odvarom peršuna i odvarom od cvetova maslačka. Najbolje je da gazu natopite tečnošću i držite je na licu desetak minuta. Za pravljenje odvara potrebno je kašiku sitno iseckanog peršuna ili cvetova maslačka preliti vrelom vodom, ostaviti da odstoji jedan sat, procediti i ohladiti.
Značajna je i maska od isitnjenih nezrelih plodova crne ribizle koje treba pomešati sa malo pavlake i meda.
Dobra je i maska od 6% hidrogena pomešanog sa krompirovim brašnom, ali nju treba stavljati samo na one delove lica sa pigmentnim mrljama.
Maska može da se pravi i od kvasca pomešanog sa mlekom ili 3% hidrogenom, ali i od izrendanog rena pomešanog sa malo maslinovog ulja.
Sok od svežeg paradajiza je takođe dobar kao maska koja pomaže izbeljivanje kože. Takva maska se drži na licu do pola sata, a zatim spere mlakom vodom.
Kod masne kože sa izraženim porama i pigmentnim mrljama, možete uzeti 100gr isitnjenog kiselog kupusa i držati na licu do dvadeset minuta, a zatim sprati hladnom vodom.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...