уторак, 22. април 2014.

Narodna medicina za negu kose

     Nekvalitetne boje za kosu, šamponi koji imaju suprotan efekat, često feniranje i peglanje kose... imaju katastrofalan uticaj na kvalitet kose.            Iako je danas na tržištu prisutno mnogo preparata koji obećavaju čudesnu kosu, malo je njih čiji kvalitet zaista i odgovara reklami. Zbog toga se mnogi i odlučuju da pomoć potraže od narodne medicine.

     Evo nekoliko saveta za prirodno negovanje oštećenih vlasi:

     Ako je kosa isušena i nedovoljno elastična, ne sija se i mrsi prilikom češljanja, ispira se odvarom od kamilice, lipovog cveta, lišća breze ili mente (2 kašike bilja držati u čaši vrele vode desetak minuta i procediti). Ukoliko se radi o kosi tamnije nijanse, onda se za jak čaj ili odvar upotrebljava kopriva.

    U slučaju kada su vlasi kose krhke i postupno postaju sve tanje preporučuje se posle svakog pranja kose ispiranje sa vodom kojoj je dodato sirće ili sok od limuna. Takođe, od koristi je i maska od majoneza pomešanog sa medom i avokadom u istim količinama (maska se stavlja na kosu jedan do dva sata pre pranja).

     Kada krene opadanje kose veliki učinak ima maska koja se stavlja jedan dan pre pranja kose, a glava se prvo uvije folijom, a potom i peškirom. Ova maska se pravi od jednog žumanceta, kašike majoneza, kašičice meda i dva sitno iseckana čena belog luka. Posle pranja kosu treba isprati odvarom od koprive (500 gr koprive zakuvati sa pola litra vrele vode, ostaviti da odstoji desetak minuta i procediti).

     Takođe je korisna i maska koja se nanosi posle pranja kose šamponom i drži na glavi dvadesetak minuta. Ona se pravi od jednog žumanceta i 3 kašike maslinovog ulja, a spira se sa toplom vodom.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...