четвртак, 17. април 2014.

Narodna medicina za ruke

Iako je najlakše da odete kod stručnjaka da vam sredi ruke, nije naodmet da ponekad to i sami učinite kod kuće. Mnogi smatraju da je dovoljno samo namazati ruke kremom i one će biti zaštićene, ali u  narodnoj medicini zabeležene su i specijalne kupke koje blagotvorno deluju na ruke.

U slučaju kada je koža ruku iritirana,  trebalo bi svake večeri naizmenično držati šake od 2 do 3 minuta u kupki sa vrelom (na litar vrele vode dodati kašičicu senfa) i kupki sa hladnom vodom.  Postupak traje 10 do 15 minuta.

Takođe, delotvorno kod iritacija kože je  da ruke držite desetak minuta u toploj vodi u kojoj je rastvoreno sirće (kašika sirćeta na litar vode), pa potom, kada se osuše, možete ih namazati  sa uobičajenom kremom.

Koristan je i piling sa sodom bikarbonom i maslinovim uljem (kašika sode bikarbone i kašičica ulja), kao i onaj sa medom i mlevenim bademom (kašičica meda i kašika badema).

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...