петак, 20. јун 2014.

Vlažne maramice za čišćenje lica - Apivita Face&eye clansing wipe with chamomile VS Velnea maramice



     Maramice za skidanje šminke su dobra opcija ako žurite da skinete šminku (na primer - u teretani) ili ako ste na putu. Ipak, one nisu tako dobro rešenje kada je zdravlje u pitanju, posebno kada se radi o nezi osetljive kože koju mogu dodatno isušiti i iritirati. Pored toga, neke maramice za čišćenje lica mogu sadržati alkohol, pa će se nepovoljni uticaj manifestovati u vidu peckanja. 
       Mnogi ne znaju da posle korišćenja maramica za čišćenje lica, kožu treba dodatno isprati vodom. Takođe, potrebno je izbegavati čišćenje osetljivih delova lica (oko očiju i oko usana) da ne bi došlo do nepotrebne iritacije. Značajna je i dodatna pažnja zbog mogućnosti da ste kupili parfimisane maramice (iritacija).
     
     Ja inače povremeno koristim Velnea maramice za skidanje šminke i to u prilikama kada stavljam malo jače pudere koji su "otporni" na uobičajena sredstva (penu za čišćenje lica upotrebljavam posle čišćenja sa maramicama). One su dovoljno blage da ne iritiraju kožu, a istovremeno eliminišu skoro sve nečistoće sa lica. 
      Apivita maramice za čišćenje lica su bolje rešenje, ali...nema ih kod nas u prodaji. Najvažniji sastojci su kamilica i aloe vera i zbog toga mnogo manje od drugih sličnih preparata iritiraju kožu. Uz to, lice je posle njih hidrirano, a koža sjajna.  Ja sam lično mnogo zadovoljnija sa njima, nego sa Velnea maramicama, ali....samo trenutno mogu da ih koristim jer sam ih dobila na poklon.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...