четвртак, 19. јун 2014.

MEDITERRANEUM Nostrum MMXIII Hair mask

    Grčka kozmetika Mediterraneum pripada brendovima koji zagovaraju prirodne sastojke, kao i odsustvo parabena. Postoji nekoliko linija - Color Pro, Private Label, Mediterranean Color i Mediterraneum Nostrum.
    Ja sam dobila na poklon masku za kosu iz kolekcije Nostrum koju karakteriše kombinacija arganovog i maslinovog ulja. 
     Ova maska predstavlja profesionalnu formulu koja hidrira, hrani i oživljava umornu i oštećenu kosu. Uostalom, njeni sastojci dovoljno govore o tome.
     O maslinovom ulju sam pisala pre par dana u postu o maski za kosu Mythos, dok ću za arganovo ulje samo spomenuti da je ono pored esencijalnih masnih kiselina, puno i vitamina E koji predstavlja najboljeg borca protiv slobodnih radikala. Kada je u pitanju nega kose, može se reći da joj arganovo ulje vraća mekoću, daje sjaj, revitalizuje oštećene krajeve vlasi i pospešuje rast kose. 
     Maska se upotrebljava jednom sedmično, posle pranja kose šamponom i drži na kosi oko 15 minuta. Efekti upotrebe su odmah primetni - lakše rasčešljavanje, mekoća i sjaj kose, ali se za trajnije rezultate (potpun oporavak vlasi) mora čekati bar mesec dana.
      PS. Iako mnogi misle da prirodne maske sa maslinovim uljem ne mirišu najprijatnije zbog samog mirisa ulja, kod Mediterraneum maske to nije slučaj - miris je blag i prijatan i ostaje dugo prisutan posle pranja kose.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...