субота, 28. јун 2014.

Da li su nam potrebne EE kreme?

    Posle BB, CC i DD krema pojavile su se i EE (Extra Exfoliating) kreme. 
Prva EE krema (proizvodi je kompanija Previse i košta 40 USD) pojavila se pre par meseci, ali je još nema u Srbiji. U pitanju je piling koji, između ostalog, sadrži  zobene pahuljice, bambus u prahu, ekstrakt morskih algi i perlice jojobe, a koji je  neka vrsta zamene za elektronske četke za čišćenje kože (kao što je Clarisonic). Koristi se tako što se dodaje uobičajenom sredstvu za čišćenje kože kako bi se postigla savršena eksfolijacija.
     U istraživanjima tržišta beauty proizvoda pokazatelji govore da će verovatna zarada ovog proizvoda u maloprodaji, već u prvoj godini iznositi milion dolara. Zaista impozantna cifra.
     U međuvremenu, dok se pitamo da li nam zaista trebaju EE kreme, možemo izabrati jeftiniju varijantu koju sam ja već isprobala - u penu, gel ili mleko za čišćenje kože doda se malo krupne morske soli ili sode bikarbone i koža se blago izmasira. Rezultat je fantastičan.
    PS. Naravno, čišćenje lica sa dodacima ne treba upražnjavati svaki dan, već dva do tri puta nedeljno, u zavisnosti da li je koža masna, mešovita ili suva.


URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...