среда, 11. јун 2014.

Novo iz Gerovitala - krema H3 Retinol

     Gerovital je na naše tržište izbacio još jednu novu kremu - radi se o dnevnoj kremi za zrelu kožu (+45). Krema (1.250 dinara) je usmerena na proces ćelijske regeneracije koja usporava fiziološko starenje kože.
     Retinol u kremi je u formi Retinol molekularnog filma koji prodire duboko u dermis. On, zajedno sa Sepilift kompleksom, smanjuje bore i povećava čvrstinu i elastičnost kože. Uz to, u kremi se nalaze i prirodna ulja (soja, skvalen i šea buter), kao i Boswellia Serrata (ulje tamjana koje smanjuje bore i ožiljke i doprinosi prirodnom lifting efektu). Sve to deluje na ublažavanje iritacija kože, kao i na njenu regeneraciju.
     Ja još nisam kupila kremu, ali sam koristila njen tester. Mogu da kažem da je u pitanju lagana formula koja se brzo upija. Iako je možda neverovatno, već posle tri dana korišćenja, lice izgleda zaglađeno, a bore (na izgled) umanjene.
     Ipak, krema ima i jednu veliku manu - naime, iako je u pitanju dnevna krema, zaštitni faktor ne postoji, što je nezgodno za letnji period. Uz to, koža je posle delovanja retinola osetljivija na sunce, tako da je jedino rešenje upotreba nekog proizvoda za visokim zaštitnim faktorom (preko kreme) ili njeno odlaganje za jesen.


URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...