уторак, 14. јул 2015.

Strobing - novi način šminkanja

     Ja, kao i mnoge moje drugarice, volim način na koji se šminka Kim Kardašijan, ali kada njen stil treba primeniti na sopstvenom licu, onda to postaje skoro nemoguća misija. To je i razlog što sam sa oduševljenjem prihvatila novi trend u šminkanju - strobing. 
    U pitanju je suptilniji način da se istakne lice bez oštrih kontura i postigne mlađi i zdraviji izgled (sa minimalnim slojem šminke). 


    Kejt Hadson je pravi primer novog, prirodnijeg načina šminkanja. 




    Ideja je da se istaknu mesta na kojima svetlo pada na kožu, a rezultat je iluzija visokih jagodica, kao i svetlucavi finiš koji čini da koža izgleda savršeno. Hajlajter se stavlja na vrhove jagodica, na čelo, ispod obrva, na vrh nosa, na unutrašnje uglove kapaka i na bradu. 

     Iako možda ovo Shiseido rumenilo/hajlajter/puder nije najbolji izbor, ono sasvim dobro odgovara strobingu jer je dovoljno svetlo (ali i prirodno) da istakne sve što se treba istaći.

     PS. Naravno, kada je ovaj novi trend šminkanja u pitanju podrazumeva se da koža prvenstveno mora biti zdrava i negovana jer bi u suprotnom bio postignut kontraefekat.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...