недеља, 12. јул 2015.

Kako da sprečite da vam se nokti lome?

     Polomljeni nokat nije samo frustrirajući zbog izgleda - on može da bude i prilično bolan. Još kada se na to doda i činjenica da posle jednog i drugi nokti moraju da "stradaju" onda je šteta velika. 
     Da se to ne bi događalo moraju se poštovani neka pravila.
     Da bi bili čvrsti i noktima, kao i kosi trebaju hranljive materije. Ključni su vitamin C koji je važan za proizvodnju kolagena, vitamini B grupe za održavanje zdravlja noktiju, kao i gvožđe koje sprečava njihovu krtost. Svi ovi elementi mogu se uzimati putem suplemenata, ali bi bilo bolje konzumirati ih kroz hranu (lisnato zeleno povrće, orašasti plodovi...).
     Da bi se povećao protok krvi u noktima potrebna je njihova svakodnevna masaža nekim hidratantnim sredstvom koje se takođe mora upotrebljavati posle svakog pranja ruku, kako topla voda i hemikalije iz sapuna ne bi oštetili nokte.



     Veliku pomoć pružaju i proizvodi za jačanje noktiju.


     Izbegavanje preparata za skidanje laka sa acetonom je obavezno. Uostalom, i uljani skidači laka za nokte su dobri.
     Na kraju, malo o DIY sredstvima među kojima prvo mesto zauzimaju maslinovo i/ili kokosovo ulje zbog hranljivih materija važnih za obnavljanje noktiju (jednom sedmično na desetak minuta nokte treba potopiti u činiju sa uljem). Takođe, blagotvorna je i kombinacija soka od limuna, šećera i jabukovog sirćeta - piling sa sokom od jednog limuna, 1 kašikom jabukovog sirćeta i 1 kašikom šećera može ispolirati nokte i dati im zdrav sjaj, dok mešavina jabukovog sirćeta i tople vode (2 kašike sirćeta i 1 kašika vode) pomaže da se eliminišu bele pege na noktima, ali i da se spreče moguće infekcije.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...