уторак, 28. јул 2015.

Lubenica kao pomoć prilikom ulepšavanja

     Lubenica je povrće koje nas tokom leta može rashladiti i osvežiti, ali... ona takođe može da posluži i kao sredstvo koje će koži pomoći da bude mlađa i blistavija. U svom sadržaju ima 93% vode, vitamine A, B6 i C, beta-karoten, Omega6 i Omega9 masne kiseline, cink, likopen.... što je čini savršenom ne samo za hidrataciju, već i za zaštitu od negativnih spoljašnjih uticaja.
     Poznato je mnogo različitih pilinga sa lubenicom, a meni su najdraži onaj sa njenom pulpom (jedna šolja) i smeđim šećerom (tri kašike) koji se pomešaju uz dodatak soka od jednog limuna, ostave u frižideru u zatvorenoj posudi sedam dana i potom koriste (ovaj piling će pomoći umornoj koži tela da omekša), kao i piling sa sokom od lubenice (jedna šolja) i pet kašika morske soli (piling je efikasniji ako mu se doda jedna kašika maslinovog ulja).
     Lubenica može učiniti kožu blistavijom ako se pomeša kašika njenog soka sa kašikom kiselog mleka - smesa se nanese na dobro očišćeno lice, drži na njemu desetak minuta, a potom spere.
    I na kraju, morate znati da lubenica predstavlja prvu pomoć za kožu oštećenu prekomernim sunčanjem - dovoljno je na problematična mesta naneti svež sok od lubenice i ostaviti ga 15 minuta, a potom sprati hladnom vodom. 

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...