петак, 24. јул 2015.

Šminka u toku leta

     Vreli letnji dani i šminka nekako ne idu jedno s drugim, bar što se mene tiče. Uostalom, ja sam uvek za izgled koji samo malo koriguje prirodu... a još kada pomislim na toplotu koja je prisutna ovih dana, ne mogu ni da razmišljam o šminkanju. 
     Ipak, to ne znači da se treba odreći šminke u toku leta - jedino merilo za nju je umerenost za koju su dovoljni ajlajner, rumenilo i sjaj za usne.

     Kada je upotreba pudera u pitanju ne sme se javiti dilema jer će on više štetiti nego koristiti, posebno kada počne da se topi. Bolji izbor su tonirane ili BB kreme (sa SPF) koje u velikoj meri prikrivaju nesavršenosti.



    Pošto se ruževi za usne razmazuju, ponekad i odmah po nanošenju (to se dešava čak i ako ih držite u frižideru), a uz to i isušuju usne, tokom toplih dana oni treba da budu zamenjeni sjajevima koji neguju i štite, a čiji efekti zavise od teksture i boje. Iako su ovog leta aktuelne ružičaste i koralne nijanse ne morate se povoditi za njima. Lepše i originalnije je izabrati omiljenu boju sa kojom se lepo osećate.

     Što se tiče rumenila na prvom mestu se moraju izbegavati ona u prahu. Pažnju treba usmeriti na tečna ili rumenila u stiku koja se najbolje nanose prstima i to u minimalnoj količini - ružičasta ili koralna boja doneće svežinu celokupnom izgledu.
     

    Da bi se istakle oči dovoljno je naneti malo ajlajnera ili olovku za oči uz samu liniju trepavica - siva boja je neutralna i najviše odgovara diskretnom šminkanju.


     Naravno, svi proizvodi moraju biti vodootporni, bez obzira da li se nalazite pored bazena ili se šetate po gradu.
     Podrazumeva se da je, bez obzira nanosili šminku ili je izbegavali, na prvom mestu upotreba preparata sa visokim SPF. Oni, uz osmeh, predstavljaju osnovu za lep, letnji izgled.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...