субота, 4. јул 2015.

Apoteka “Beograd” i Eucerin Srbija organizuju besplatne dermoskopske preglede kao podršku akciji za rano otkrivanje raka kože “Pregled za sve”

     Primarni cilj akcije Pregled za sve”, koja se organizuje u saradnji sa Fondom B 92, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, je prevencija. Jedan deo prevencije je rano otkrivanje raka kože, ali dugoročno gledano bitnije je da se preduzmu sve raspoložive mere da ne dođe do pojave raka kože. Zato je bitno podizanje svesti celokupnog stanovništva o odgovornom ponašanju na suncu, o načinima zaštite od potencijalno štetnih uticaja UV zraka na kožu, važnosti redovnih samopregleda i pravovremenog odlaska kod dermatologa ukoliko se primeti novonastala promena na koži ili se neka stara promena menja.
     U okviru akcije za rano otkrivanje raka kože “Pregled za sve”, Apoteka “Beograd” i Eucerin Srbija organizovali su 3.jula 2015. u apoteci “Mr Matej Ivanović” u Knez Mihailovoj 27, besplatne dermoskopske preglede za zainteresovane građane. Besplatni pregled dermoskopom obavljala je prof. dr Lidija Kandolf Sekulović iz Klinike za kožne i polne bolesti Medicinskog fakulteta VMA, član Stručnog saveta akcije “Pregled za sve”. 


    “Kao apotekarska ustanova koja ima veliki ugled i poverenje svojih korisnika, odazvali smo se akciji “Pregled za sve” shvatajući njen značaj u prevenciji i ranom otkrivanju raka kože. Apoteka “Beograd” kroz svoju praksu upravo, kao i akcija “Pregled za sve”, potencira prevenciju, koja je u slučajevima raka kože od presudnog značaja za smanjenje broja obolelih i pravovremeno lečenje. Drago mi je što mogu da potvrdim da je veliki broj naših lojalnih korisnika pokazao interes za besplatne dermatološke preglede i koristim priliku da najavim da ćemo nastaviti sa ovakvim aktivnostima. Broj evidentiranih korisnika za besplatne dermoskopske preglede potvrđuje veliku zainteresovanost građana i govori o tome da  ovakve akcije doprinose  podizanju svesti o neophodnosti redovnih samopregleda kože, redovnih dermatoloških pregleda, kao i o odgovornom ponašanju na suncu i brizi o  koži, odnosno u potpunosti definišu ulogu farmaceuta u preventivi bolesti i unapredjenju zdravlja “, rekla je direktorka Apoteke “Beograd” Jasminka Bjeletić, naglašavajući da će Apoteka “Beograd” i dalje aktivno podržavati akciju “Pregled za sve”.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...