уторак, 7. јул 2015.

Specijalna ponuda – Eucerin dezodoransi i antiperspiranti u poklon pakovanjima 1+1 gratis

     Pre priče o novoj akciji Eucerina, evo i nekoliko odgovora na pitanja koja sve interesuju, a njih daje Prof. Dr Gordana Vuleta, šef katedre za farmaceutsku tehnologiju i kozmetologiju Farmaceutskog fakulteta.

Koliko godišnje doba utiče na odabir dezodoransa i antiperspiranata?

     Mnogi potrošači su tokom zime zadovoljni primenom dezodoransa, ali će u toku toplijih dana proleća, a posebno leta, dominantno koristiti antiperspirante, što je potpuno opravdano. Osobe koje se jako znoje isključivo koriste proverene antiperspirante koji zaustavljaju izlivanje znoja na površinu kože u dužem vremenskom periodu.

Koja je razlika između dezodoransa i antiperspiranta?
   Dezodoransi i antiperspiranti se upotrebljavaju za smanjivanje i sprečavanje neprijatnog mirisa tela, posebno u predelu pazuha i stopala, eventualno i prepona. Dezodoransi ili deodoransi su kozmetički proizvodi koji sadrže mirise (parfem) koji pokrivaju neprijatne mirise tela i bakteriostatske supstance sa selektivnim efektom protiv gram-pozitivnih bakterija koje su normalni stanovnici na površini kože i odgovorne su za razgradnju sastojaka znoja i pojavu neprijatnog mirisa. Antiperspiranti privremeno modifikuju aktivnost znojnih žlezda i na taj način smanjuju  znojenje (perspiraciju), odnosno izlučivanje znoja na površinu kože.
Navedite tri ključna svojstva preparata kojima kupci treba da se vode prilikom kupovine dezodoransa i antiperspiranata?

    Sa aspekta kupaca, kojima je prihvatljiva cena ove vrste kozmetičkih proizvoda vrlo značajna, ostala dva svojstva treba da budu efikasnost i bezbednost obe vrste ovih proizvoda. Takođe, za  potrošača  je važno da kozmetički proizvod na ambalaži  ima dovoljno podataka, uključujući i upozorenja koja moraju da se navedu kod nekih proizvoda. Ozbiljni proizvođači će o svemu iznetom voditi računa u svim fazama razvoja, proizvodnje i ispitivanja kozmetičkih proizvoda, uključujući  i praćenje efekata i zadovoljstva  korisnika, kao i njihovih  neželjenih dejstava, ako se utvrdi da potiču od kozmetike.
    Kako je leti naša koža podložnija iritacijama i sklonija burnim reakcijama, posebno nakon brijanja, sada su više nego u drugim periodima godine, potrebni preparati koji pružaju pouzdanu i efikasnu zaštitu od suvišnog i prekomernog znojenja i posledica koje ga prate, a koža ih dokazano dobro podnosiEucerin® dezodoransi i antiperspiranti zadovoljavaju sve ove kriterijume, a trenutno kupce u apotekama očekuje mogućnost za nabavku po specijalnim uslovima.  
     Specijalna pakovanja, jedan plus jedan gratis, sadrže dva Eucerin® antiperspiranta Strong Roll-On ili dva Eucerin® dezodoransa Sensitive Roll-on, što znači da kupovinom ovog pakovanja po ceni jednog preparata, besplatno dobijate drugi, te se istovremeno na duži period možete snabdeti efikasnom zaštitom od znojenja. Akcija traje dok traju zalihe poklon pakovanja.
     Eucerin® antiperspirant Strong Roll-On (50ml) pruža pouzdanu 48-časovnu zaštitu. Prati ga blagi miris koji je pogodan za oba pola i može se koristiti na osetljivoj koži čak i neposredno nakon brijanja jer ne sadrži alkohol. Štiti i od nastanka neprijatnog mirisa na rukama i stopalima kod osoba koje pate od prekomernog znojenja tih regija. 

     Eucerin® dezodorans Sensitive Roll-on (50ml) je prilagođen osetljivoj koži i koži koja ne podnosi dezodoranse. Ne sadrži parfeme, boje i konzervanse i dokazano štiti od neprijatnih mirisa tokom 24 časa. Dobra podnošljivost je obezbeđena vrlo blagom formulacijom koja ima pH vrednost ispod 6. Takođe, efikasno smanjuje bakterijsku aktivnost i potiskuje znojenje kod osoba čija koža ne podnosi dezodoranse, kao i kod onih koji pate od atopijskog dermatitisa, psorijaze i ekcema pazušne regije. 

     Pouzdanost, efikasnost i dobra podnošljivost Eucerin® dezodoranasa i antiperspiranata klinički je zasnovana i dokazana.  Ne ostavljaju tragove na odeći i efikasni su  bilo da je znojenje fizički ili psihički uzrokovano. Svi preparati iz linije Eucerin® dezodoranasa i antiperspiranata bezbedni su za upotrebu za osobe starije od 10 godina! 

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...