петак, 17. јул 2015.

DIY maska za suvu kosu

     Dok sam bila mlađa moja kosa je bila masna, a sada - da li pod uticajem godina ili kao posledicu jakih sredstava za bojenje kose - imam pravu "slamu" na glavi.
     Do sada sam isprobala mnoštvo preparata koji obećavaju čuda, ali... da li mi je neki od njih i stvarno pomogao?
   Moram da priznam da mi je kosa posle nekih regeneratora i tretmana bila zaista malo bolja, mada bez trajnog rezultata. Zbog toga sam se i okrenula prirodnim sredstvima za negu kose. Među njima favorit je maslinovo ulje, bogato vitaminima A i E. Ono ima važnu ulogu u omekšavanju kose, kao i u postizanju bolje elastičnosti i otpornosti na oštećenja. Može se koristiti samostalno naneto pre pranja kose (najmanje pola sata), kao dodatak regeneratoru kako bi se kosa bolje nahranila (jedna kašičica ulja se doda u uobičajenu količinu regeneratora dovoljnu za jedan tretman), a može da bude i deo maske.
     Meni je posebno draga maska koja se pravi od četiri kašike maslinovog ulja i jednog žumanceta - oni se pomešaju u glatku pastu koja se nanese na čistu kosu i drži oko pola sata. Potom sledi spiranje mlakom vodom. Efekti ove maske su glatka i sjajna kosa zdravog izgleda.
     Maska se koristi dva do tri puta mesečno, ali ukoliko je kosa mnogo oštećena neophodna je upotreba bar jednom sedmično.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...