недеља, 1. март 2015.

Novo! Multiactiv Anti Age - hidratantna dnevna krema SPF 15

     Učešćem u testiranju novih Multiactiv proizvoda imala sam priliku da pre svih isprobam nove kreme iz linije Anti Age. Ovu liniju odlikuje L-Carnosin - biopeptid koji obnavlja, regeneriše i štiti kožu tako što stimuliše sintezu kolagena, zaustavlja oksidativna oštećenja ćelija kože i sprečava njeno fotostarenje.
     Dnevna krema sa SPF 15 je namenjena nezi i zaštiti svih tipova kože, a posebno one koje je dehidrirana. Aktivni sastojci čine kožu vlažnom, glatkom i elastičnom, a podloga kreme se sastoji od  maslinovog ulja koje hidrira kožu, a takođe je i štiti od štetnih UVA zraka. Pored L-Carnosina svoju delotvornost u kremi pokazuju i Aloe Vera gel (ima antibakterijsko i antialergijsko delovanje i sadrži vitamine A, C i E, oligoelemente i minerale: kalijum, natrijum, kalcijum, magnezijum, mangan, bakar, cink, hrom i gvožđe), Pantenol (regeneriše oštećenu i iritiranu kožu), vitamin E (antioksidans koji ima važnu ulogu u metabolizmu ćelija i koji štiti kapilare i kožni epitel), kolagen (protein koji čini osnovu vlakana vezivnog tkiva) i elastin (sastavna komponenta ekstracelularnog matriksa).
     Tekstura kreme je lagana i brzo se upija. Kada sam počela sa korišćenjem u prvi mah mi se učinilo da neće biti nikakvih promena na koži lica, ali vremenom se pokazalo da to nije tačno. Iako ne mogu da tvrdim da mi se koža potpuno podmladila i da su sve nesavršenosti nestale (što je i nemoguće bez obzira koja se krema koristi), dobra hidratacija je bila dovoljna da lice izgleda svežije i odmornije. A to je, moram priznati, u godinama u kojima se nalazim,  sasvim dovoljno.
 

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...