среда, 25. март 2015.

Da li je moguće podmladiti kožu ruku?

     Činjenica je da su ruke deo tela koji zna da privuče poglede i upravo se na njima najviše oslikavaju naše godine, jer ma koliko da vremena i truda uložimo u negu kože lica, ruke nekako ostaju po strani.
    S godinama koža ruku gubi svoju elastičnost, a mišićna masa se prosto "topi" tako da su neprijatne posledice lako vidljive i pored toga što se upotrebljavaju određeni proizvodi za negu ruku. Ali, da li je moguće ako ne popraviti a ono bar ublažiti starenje kože ruku?


     Jedna od procedura podmlađivanja ruku je hijaluron koji će ispuniti nadlanice, tj.usahle prostore između tetiva mišića prstiju i pokriti krvne žile. Takođe, hijaluron se može koristiti i za tretman podmlađivanja kože ruku (mezoterapija hijaluronom), a efekti traju od devet meseci do godinu dana.

    

     Fraksel laser poboljšava teksturu kože i stimuliše proizvodnju kolagena. Pored skidanja površinskog sloja kože i "brisanja" promena koje želimo da uklonimo, on doprinosi i lifting efektu. Ovom procedurom se mogu ukloniti ne samo bore, već i staračke pege sa kože ruku. Tretman traje dvadeset minuta, a posle njega se javlja crvenilo koje nestaje u roku od najviše 48 sati.


     Naravno, zaštita od sunca je neophodna i za ruke koje možemo tretirati kremom koju koristimo i za zaštitu kože tela.


     Takođe, piling kože ruku je od velike važnosti za održavanje dobrog stanja kože, kao i svakodnevno tretiranje kremama koje odgovaraju trenutnim potrebama.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...