уторак, 3. март 2015.

Organic Shop Rus - buteri za telo

     Organic Shop Rus je još jedan ruski brend koji je došao u Srbiju. Poznat je po upotrebi organskih sastojaka koji su sastavni deo svih proizvoda.
     Moj izbor za isprobavanje bili su bodi buteri (250gr, 510 dinara) Bela čokolada i Creme Brulee.

     U oba proizvoda osnovni sastojak je shea buter koji sadrži velike količine nezasićenih masnih kiselina i vitamine A i E, kao i  proteine i minerale i koji je nezamenljiv u regeneraciji kože i potsticanju kapilarne cirkulacije što povećava dovod kiseonika u tkivo i poboljšava eliminaciju toksina. Takođe, u sastojke se ubraja i glicerin koji brzo upija vlagu i dugo je čuva u koži. 
     U buteru Creme Brulee organski ekstrakt vanile daje prijatnu karakterističnu aromu, dok je u Beloj čokoladi za to zadužen kakao buter koji pored mirisa, sa prisutnim vitaminima E i C, kao i gvožđem, hromom, manganom i cinkom čini da koža bude negovana i zaštićena.

     Oba butera imaju gustu teksturu koja se malo teže razmazuje. Iako u sadržaju imaju i vodu, ona je u tako maloj količini da je njeno prisustvo skoro neprimetno. 
     Prilikom nanošenja na telo prisutan je karakterističan miris koji (nažalost) ne ostaje dugo prisutan na koži - ipak, ako se uzme u obzir da je koža posle mazanja zaista meka i nežna onda se to mora zanemariti.
      PS. Iako je buter pre svega namenjen za negu tela, ja sam "otkrila" još jedan način za upotrebu. Ukoliko se ovom mazalicom neguju noge već posle par dana će se primetiti da zadebljala koža polako nestaje.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...