среда, 18. март 2015.

Šta da radite kada želite da nanesete hajlajter, a nemate ga?

     Hajlajteri služe da bi se osvetlilo lice i dala mu se blistavost i svežina. Oni u stvari naglašavaju delove lica. 
    Ako želite da osvežite pogled i uklonite znake umora hajlajter nanesite ispod donjih trepavica i blago ga utrljajte prstima. Ako bi voleli da istaknete šminku na očima, hajlajter nanesite na sredinu gornjeg kapka i spojite ga sa senkom koju ste već naneli, a u slučaju da želite da povećate oči hajlajter nanesite uz gornje i donje trepavice i nežno ga razmažite prema kapcima. 
     Inače, hajlajter možete koristiti i za naglašavanje jagodica, luka iznad usana i luka ispod obrva. Za dan se koriste diskretniji tonovi koji daju nežan sjaj, dok su za večernju šminku namenjene svetlucave nijanse.
     Meni se lično dopada Chanel Eclat Lumiere koji uz pomoć svoje lagane teksture deluje blago, osvetljavajući sve ono što želimo da istaknemo.
     Ipak, moram da dodam da je većina kvalitetnih hajlajtera prilično skupa za naše uslove tako da često moramo da pribegnemo metodama koje deluju slično.

    Pored toga što usne čini mekim i glatkim hidratantni balzam za usne može dati i diskretan prirodni sjaj.



    Sjaj za usne takođe može biti zamena za hajlajter na jagodicama (posebno ako je više proziran).



    Hajlajter se može zameniti i mešavinom svetlucave senke i okoloočne kreme, a u slučaju ako je rezultat doneo previše sjaja, sve se može ublažiti nanošenjem tankog sloja pudera.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...