уторак, 23. јун 2015.

Šećerna pasta - DIY sredstvo za depilaciju

     Počeli su topli dani pogodni za oblačenje letnje garderobe koja zahteva odsustvo dlačica. Postoji mnoštvo tretmana koji obećavaju savršeno glatku kožu, kao i nekoliko vrsta voska ili traka, ali... mnogima je lepše da sami naprave sredstvo koje će pomoći da dlačice nestanu. 
    Već odavno je poznata pasta - mešavina šećera, soka od limuna i vode koja je efikasna kao i neki profesionalni tretman. Za nju je potrebno: 2 šolje šećera, 1/4 šolje svežeg soka od limuna i 1/4 šolje destilovane vode. Svi sastojci se pomešaju u posudi u kojoj se zagrevaju do vrenja, a zatim se temperatura smanji. Posle dvadesetak minuta mešavina se prohladi do sobne temperature, a potom koristi. 
     Pasta se uz pomoć rukavica nanosi u suprotnom smeru od rasta dlačica, a zatim lagano povlači u drugom smeru. Osim uklanjanja dlačica, ovom metodom se vrši i piling (skidanje mrtvih ćelija kože), a krajnji rezultat je meka i glatka koža.
     Ja nemam nekih problema sa dlačicama jer se njihov rast smanjuje kako godine prolaze tako da mi je trenutno dovoljno da jednom mesečno sprovedem depilaciju pazuha, dok je za noge taj period mnogo duži (oko dva meseca), posebno ako koristim šećernu pastu.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...