уторак, 9. јун 2015.

Čuvanje kozmetičkih proizvoda u toku leta

     Iako leto još nije kalendarski počelo - vrućine jesu. Baš zbog toga treba više da povedemo računa o čuvanju kozmetike koju koristimo.
    Kada je u pitanju odlaganje parfema u frižider kako bi mu se očuvao miris može se reći da postoje oprečna mišljenja. Dok neki tvrde da je bolje držati ga samo na temperaturi manjoj od 25C da ne bi izgubio deo mirisa, drugi se kunu u pozitivan uticaj hladnoće na rok trajanja parfema.
     Što se tiče šminke, sve zavisi od teksture - ako je mekša, onda je čuvanje u frižideru obavezno. Ja, na primer, olovku Max FactorX Wild Shadow Pencil držim od kupovine u frižideru jer je toliko mekana da bi u suprotnom bilo nemoguće namazati je na kapke (jednom sam i to pokušala pa se olovka prosto slomila). 
     Takođe - losioni, kreme (posebno one za predeo oko očiju), preparati za akne, kao i svi proizvodi bez konzervansa zahtevaju hladnije uslove tokom leta kako se ne bi pokvarili. 
     I na kraju, jedan savet -  ako na vreme ne uklonite preparat sa vrućine pa se zbog toga dogodi da on (krema ili nešto od dekorativne kozmetike) promeni boju ili miris, treba odmah prekinuti sa korišćenjem i pored toga što možda nije istekao rok upotrebe (ne samo da se delotvornost izgubila već su se verovatno pojavile i bakterije koje mogu oštetiti kožu).

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...