субота, 13. јун 2015.

Da li je piling bezbedan u toku leta?

     Piling za lice je neophodan kako bi se uklonile mrtve ćelije kože i kako bi se povratio zdrav i sjajan izgled. Kozmetički saloni nude mnogo tretmana (samo ih treba izabrati), ali isto tako piling se može uraditi i kod kuće (takav piling je fizički i služi za uklanjanje mrtvih ćelija sa površine kože). Pilinzi se koriste jednom do dva puta nedeljno za masnu ili problematičnu kožu, dok je suvoj koži to ređe potrebno. Posle pilinga na kožu se nanose kreme koje je hidriraju i regenerišu. 
     Leto je vreme u kome moramo da menjamo svoje navike, posebno kada je nega kože u pitanju. Tokom dana se uglavnom koriste kreme obogaćene SPF faktorima, dok je za noć dovoljan neki laganiji preparat. 

     Kada je fizički piling  u pitanju treba biti oprezan bez obzira koliko je on blag, jer se njegovim korišćenjem povećava osetljivost kože na sunčeve zrake čak do 45% (kada se ukloni površinski sloj, koža postaje osetljivija i podložnija neprijatnim reakcijama, pa je zbog toga potom potreban duži period uzdržavanja od sunčanja). 


      Hemijski piling (uklanjanje oštećenog sloja kože raznim rastvorima) je malo bolja varijanta (na primer -PQ Age piling) jer je posle njega potrebno jednodnevno mirovanje, dok je posle upotrebe preparata sa retinolom neophodno izbegavanje sunčevih zraka čak pet dana. 
     Iako sam sklona svakakvim eksperimentima, trudim se da  tokom leta ne budem nepromišljena i piling koristim dva puta mesečno, a posle njega par dana izlazim samo u ranim jutarnjim ili večernjim časovima. Pri tome koristim kreme sa visokim SPF i ... nemam nikakvih problema. Zbog toga bih, bez obzira na različita mišljenja o ovoj temi, svima preporučila da budu razumni i da održavaju redovnu higijenu lica, a pilinge odlože za kraj leta ili početak jeseni.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...