недеља, 28. јун 2015.

Dr Hauschka Volume Mascara

     Pošto nisam neki veliki ljubitelj šminkanja do sada sam bila usmerena isključivo na maskare jeftinijih brendova, ali...sada, kada imam priliku da upoznam (i koristim) maskaru Dr Hauschka sumnjam da ću se ikada odlučiti za neku drugu.
    Prvo želim da kažem nešto o samom brendu Dr Hauschka. U pitanju je prirodna kozmetika sa sertifikatima Demeter i BDIH (Kontrolisana prirodna kozmetika). Svi preparati su proizvedeni od biljaka iz biodinamičkog uzgoja, organskog uzgoja ili samoniklih biljaka sa ekološki čistih područja. 
     Dr Hauschka je ranije bio poznat po preparatima za negu koji podržavaju vlastitu snagu kože da se hrani i regeneriše, a sada se u priču uključuje i dekorativna kozmetika.
     Maskara je obogaćena ekstraktima lekovitih biljaka crni čaj, neem i vidac koje neguju osetljivo područje oko očiju, a u svom sastavu ima i pčelinji vosak koji sa svojim elastičnim svojstvom poboljšava ravnomerno nanošenje teksture u tankim slojevima, ružin vosak koji čini da boja prianja uz svaku trepavicu pružajući joj pri tom negu i zaštitu i kandelila vosak koji doprinosi glatkoći nanete boje. 
     Podrazumeva se da je maskara dermatološki ispitana i hipoalergena - samim tim, pogodna i za osobe koje nose kontaktna sočiva. Uz to, boja je prirodna i mineralnog porekla.
    Posebno mi se dopada oblik četkice koja omogućava potpuno razdvajanje trepavica, pri tome doprinoseći njihovom volumenu. Takođe, boja se brzo suši i nije potrebno nanošenje više slojeva da bi se naglasio izgled trepavica (bar meni).
     Na kraju moram da spomenem i blagi ružin miris koji se neko vreme zadržava na trepavicama i još više doprinosi mom uživanju u maskari.            

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...