понедељак, 8. јун 2015.

Eucerin DermatoCLEAN 3in1 - Micelarni fluid za čišćenje

     Iako sam ljubitelj krema i pena za čišćenje lica odlučila sam da nabavim micelarnu vodu, čisto da isprobam da li je zaista toliko dobra kao što se priča. 
    Inače, micelarna voda je proizvod za efikasno skidanje šminke nakon koga nije potrebno umivanje - micele su mikročestice koje imaju sposobnost da privlače i uklone šminku, kao i nečistoće sa lica.
     Odabrala sam Eucerinov micelarni fluid iako on nije namenjen uklanjanju vodootporne šminke zato što se toliko retko šminkam da mi je potrebno samo sredstvo koje će očistiti kožu lica, kao i predeo oko očiju. 
     Moram da kažem i par reči o bitnim sastojcima - u pitanju su APG kompleks (prirodno dobijen surfaktant, posebno nežan prema koži), gliko-glicerol (kombinacija glicerola i glukoze koja stimuliše stvaranje akvaporina, važnih za kontrolisanje prenosa vode u i iz ćelija) i hijaluronska kiselina (značajna za održavanje vlažnosti kože). 
     Uz to, micelarni fluid ne sadrži parfem, alkohol, boje i parabene. Oftamološki je testiran i pogodan čak i za osobe koje nose kontaktna sočiva. 
     Fluid se može upotrebljavati ujutru i uveče, a njegovo korišćenje  je jednostavno - dovoljno je naneti ga na tupfer i nežno očistiti lice, predeo oko očiju, vrat i dekolte. Ukoliko je koža "prljavija" postupak treba ponoviti. 
     A šta moje iskustvo kaže? Istina je da je koža posle upotrebe micelarnog fluida čista, meka, elastična i dobro pripremljena za nanošenje odgovarajuće kreme dok je njena hidriranost posle par dana optimalna, ali....ja sam se nekako čudno osećala i morala sam (iako nije bilo potrebe) da se umijem. Stvar navike.                

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...