петак, 12. јун 2015.

Eucerin poklon pakovanja za zaštitu od sunca

     Bilo da  predah nalazite u prirodi ili su vaši koferi već uveliko spremni za letovanje, ovih dana sigurno više nego ikada razmišljate o prednostima leta, perioda u godini  kada je zahvaljujući sunčanim danim, čak i život u gradu opušteniji, manje ispunjen obavezama, a više druženjem sa prijateljima i porodicom...
    Ali, poznato je da sunce ima i svoje negativne efekte. Sunce emituje elektromagnetne talase koji se sastoje od vidljivog i nevidljivog dela spektra koji imaju različite talasne dužine. Solarna UV radijacija podeljena je u tri segmenta: UVC zrake apsorbuje ozon iz atmosfere i ne dopiru do površine zemlje, UVB zraci dospevaju do najpovršnijeg sloja kožeepiderma, dok UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Štetne posledice sunčevog zračenja mogu nastati već nakon kratkotrajnog ili se javiti tek posle dugotrajnog izlaganja suncu, a kreću se od opekotina i ubrzanog starenja kože, preko pojave hiperpigmentacije i alergijskih reakcija do oboljenja poput raka kože. 
     Najbolji način da se izbegnu problemi kože izazvani negativnim sunčevim zračenjem jeste izbegavanje izlaganja suncu. Kako to nije uvek moguće, da bi leto zaista ostalo bezbrižno kako priželjkujemo, pridržavajte se pet univerzalnih pravila odgovornog ponašanja na suncu:
* Izbegavajte direktno izlaganje suncu, naročito između 11 i 16 časova.
*Bogato nanesite preparat za zaštitu od sunca pola sata pre izlaganja i svaka dva sata nakon toga, a posebno ako ste se znojili ili plivali.
*Kada birate preparat za zaštitu od sunca, uvek imajte na umu fototip kože, a za decu birajte specijalno formulisane preparate za dečju kožu 
*Pored korišćenja preparata, zaštite se i odećom, šeširom i sunčanim naočarima.
*U slučaju fotosenzitivnosti prouzrokovane lekovima, izbegavajte sunce i obavezno koristite vrlo visoke faktore zaštite od sunca (SPF 50+). 
     Ova pravila mogu se svesti na još jednostavniju formulu: izbegavanje+zaštita, a uspešnom je čini pažljiv izbor preparata za zaštitu od sunca. Linija Eucerin® preparata za zaštitu od sunca, kojoj su mnogi potrošači već poklonili svoje poverenje, sadrži jedinstvenu kombinaciju UV filtera i biološke zaštite. Fotostabilni sistem filtera sa sastojkom Tinosorb S, koji sadrže Eucerin® preparati za zaštitu od sunca, pouzdano štiti od sunčanih opekotina, dok likokalkon A deluje antioksidativno i štiti ćelije kože od oštećenja izazvanog slobodnim radikalima čije stvaranje podstiče sunce. Pored toga, formulacija Eucerin® preparata za zaštitu od sunca stimuliše prirodne mehanizme zaštite DNK ćelija kože.  
     Da bi vam na vreme obezbedio prijatno leto, sa lepim uspomenama i bez negativnih posledica, Eucerin® je pripremio dva specijalna promotivna pakovanja, koja odgovaraju na specifične potrebe čak i najosetljivije dečje kože i kože sklone alergijama. Eucerin® poklon pakovanja sadrže: Losion za decu SPF 50+ i Lagani losion za telo SPF 30 i Krem-gel za zaštitu od alergija SPF 25 i 50 i Krem-gel posle sunčanja.
     Uz Eucerin® preparate za zaštitu od sunca i savete za bezbedno sunčanje, možete se prepustiti i uživati u letu, a sada i uz posebne pogodnosti kupovine u jedinstvenim poklon pakovanjima!
    Zaštitite najmlađe Eucerin® losionom za decu SPF 50+, a sebe Eucerin® laganim losionom za telo SPF 30, koji se dobija kao poklon u ovom specijalnom pakovanju.


URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...