уторак, 5. мај 2015.

Zašto ići kod kozmetičara kad sve potrebno imamo i kod kuće?

     Pre svakog tretmana kod kozmetičara lice se dobro čisti, a tretman obično počinje parenjem, kao najboljim načinom za otvaranje pora, da bi se tek potom prešlo na druge procedure. Isto to možete uraditi i kod kuće.
     Sve počinje sa pilingom spravljenim od dve kašičice sode bikarbone (abrazivno i omekšavajuće dejstvo) i jedne kašičice vode - dobijena pasta se nanese na lice, ostavi na njemu par minuta, a potom se ukloni uz blagu masažu kružnim pokretima, čime se eliminišu mrtve ćelije sa kože.
     Tako pripremljeno lice se napari desetak minuta - u kipuću vodu se stavi mala količina neke od biljaka (ja obično koristim kamilicu ili mentu pošto imam osetljivu kožu), lice se nagne nad posudu, a preko glave se stavi peškir.

    Posle toga sledi brisanje lica peškirom da bi se nakon toga upotrebio prirodni tonik napravljen od jedne kašičice jabukovog sirćeta (antiseptičko i antibakterijsko dejstvo) i dve kašičice vode.

     Tretman se završava nanošenjem odgovarajuće kreme ili nekog od ulja (ja lično volim ulje od semena konoplje zbog njegovih blagotvornih sastojaka), a rezultati su slični onima koji se postižu kod kozmetičara.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...