среда, 20. мај 2015.

Eucerin pH5 ulje za tuširanje


     Za Eucerin ulje za tuširanje (200ml) čula sam od drugarice koja ga je kupila po preporuci dermatologa. Naime, ona je zbog svoje suve kože stalno imala neprijatnosti i bez obzira koji proizvod koristila, problemi su ostajali isti. Tek posle iskustva sa Eucerin uljem za tuširanje, koža joj je prosto ozdravila.
     Pošto volim da spomenem sadržaj svakog proizvoda o kome pišem, evo i nekoliko sastojaka koji su mi bili najupečatljiviji u ulju - to su Dekspantenol (vitamin B5) koji hidrira kožu, smanjuje njena upalna stanja, uklanja svrab i potstiče zaceljivanje površinskih slojeva kože, Citric Acid koji glača kožu i reguliše nivo vlažnosti u njoj, Glycine Soja Oil sa omekšavajućim svojstvima i Ricinus Communis Seed Oil za jačanje zaštitnog omotača kože.
     Ulje sa svojom gustom teksturom služi za blago čišćenje kože (čak i kože koja je izložena uticaju alergija - na primer: na polen) i nadoknadu njenih prirodnih lipida. Ostavlja zaštitni film na koži, dok Eucerin pH5 enzimska zaštita aktivira odbrambene mehanizme u koži - zahvaljujući prisustvu citratnog pufera, pantenola i glicerina, ona aktivira koži svojstvene enzime koji jačaju zaštitni omotač i regulišu nivo vlažnosti.
     Moje iskustvo sa Eucerin uljem je izuzetno pozitivno zbog njegovog blagotvornog dejstva. Naime, ja sam tokom hladnijih dana izlagala svoju kožu vreloj vodi i oštetila njenu prirodnu ravnotežu, pa sada često osećam neprijatno zatezanje i svrab. Pošto stalno negde žurim ne stižem uvek da nanesem kremu za telo i čitavog dana se osećam neprijatno. Naravno, posle tuširanja sa uljem situacija je drugačija.
    Mnogi preporučuju Shower-In preparate koji su stvarno praktični, ali i za njih treba vremena jer je prethodno potrebno tuširanje uobičajenim proizvodom. 
     Eucerin ulje još više skraćuje vreme potrebno za negu jer je istovremeno i čistač kože i negujući proizvod. Posle tuširanja sa njim koža je dovoljno nahranjena, glatka i meka i naravno, nije potreban još neki proizvod za dodatnu negu. Šta reći osim da je u pitanju prava stvar za one koji nemaju mnogo vremena, a imaju problematičnu i isušenu kožu.
    PS. Podrazumeva se da ulje ne sadrži parabene.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...