понедељак, 25. мај 2015.

Projekat Eucerina "Pregled za sve" - dodela prvih dermoskopa u Novom Sadu

Danas, 25.maja 2015.godine obaviće se dodela četiri dermoskopa Klinici za kožne i venerične bolesti Kliničnog centra Vojvodina  -  najvećoj vojvođanskoj instituciji tercijarne zaštite. U pitanju je deo  projekta od nacionalnog značaja “Pregled za sve” koji sprovode  Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

     Cilj projekta „Pregled za sve“ je jačanje svesti o prevenciji raka kože, kroz primenu svih  mera zaštite od potencijalno štetnog uticaja sunčevih zraka na ljudsku kožu, do neophodnosti redovnih samo-pregleda kože, kao  i redovnih dermatoloških pregleda. Projekat podrazumeva edukaciju šire, ali i stručne javnosti, kao i nabavku dermoskopa za veliki broj dermatoloških ordinacija u celoj Srbiji.
     Novi Sad je prvi grad u kome je, u okviru ove sveobuhvatne akcije, organizovana besplatna edukacija  za dermovenerologe iz velikog broja  državnih dermoveneroloških ordinacija širom Vojvodine, kao i dodela šest manjih dermoskopa. 
     Naredne edukacije i donacije većih i manjih dermoskopa planirane su za kraj maja i početak juna u svim većim zdravstvenim centrima u Srbiji.
     Donaciju će ispred Kliničkog centra Vojvodina primiti dr Zoran Golušin, upravnik Klinike za kožne i venerične bolesti KC Vojvodina, doc dr Ivan Levakov, zamenik direktora KC Vojvodina  i ass dr Tatjana Roš, sa Klinike za kožne i venerične bolesti KC Vojvodina  i član Stručnog saveta akcije “Pregled za sve”.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...