уторак, 12. мај 2015.

Piling za usne i to domaći

     Poznato je da piling nežno uklanja mrtve ćelije kože i pomaže da ona izgleda ne samo čistije, već i zdravije. Ovo je posebno važno kada su usne u pitanju jer povremena upotreba pilinga čini da one izgledaju meke i punije, a uz to, posle pilinga, sitne bore oko usana manje se primećuju.
     Postoji mnogo preparata za piling usana, ali su prilično skupi. Zbog toga se često odlučujem za domaće varijante koje imaju isti efekat.
     Jedan od meni dragih pilinga je onaj sa kafom kojoj se doda malo meda i malo jojobinog (ili maslinovog) ulja  - ovom mešavinom se usne lagano masiraju kružnim pokretima, a zatim se piling ispere mlakom vodom.

     Takođe, za piling se može upotrebiti i stara četkica za zube - na usne treba naneti malo maslinovog ulja i potom ih izmasirati četkicom. Pošto je ovaj piling malo grublji potrebno je odmah posle njega naneti balzam za usne.


     Na kraju, da spomenem i dobro poznate pilinge sa šećerom i maslinovim uljem, šećerom i medom, kao i onaj sa  morskom solju i bademovim uljem. 
     Za koji će se od pilinga neko odlučiti - nije važno. Bez obzira šta se upotrebi za ovaj tretman, usne će posle njega biti lepše, a ruž će na njima izgledati mnogo bolje.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...