недеља, 10. мај 2015.

Led u službi lepote

     Konačno su počeli topli dani, a sa njima i problemi oko jutarnje nadutosti očiju. Često posežemo za preparatima koji (po reklamama) mogu učiniti čuda i eliminisati sve probleme za tili čas, ali...u slučaju da tako nešto nemamo pri ruci, biće dovoljna i kockica leda.     
     Da bi se predeo oko očiju oslobodio nadutosti dovoljno je uzeti malo leda, staviti ga u peškir ili papirni ubrus i držati na očima desetak minuta.
     Takođe, "umivanje" ledom godi umornoj koži celog lica jer on snižava temperaturu tkiva, dok se krvni sudovi sužavaju, a zdrava boja kože i prirodno rumenilo su najvidljiviji rezultati (nije dozvoljeno lice masirati ledom direktnom primenom - kockicu leda treba umotati u gazu).
    Za dobijanje leda koji se koristi u ulepšavanju treba uzeti negaziranu mineralnu ili običnu, ali prokuvanu vodu, a u slučajevima kada želimo dodatne efekte može se pribeći ledu koji je dobijen od čajeva. Meni lično tokom toplih dana najviše prija led koji sadrži čaj od mente.
    Iako sve izgleda idealno moram da spomenem i moguće probleme, posebno ako je koža suva ili postoje upale, otvorene ranice, ekcem ili popucali kapilari - upotreba leda u tim slučajevima može samo da izazove kontraefekte.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...