четвртак, 1. јануар 2015.

Sofi sapun sa vitaminima E i D

      U ovim hladnim zimskim danima potrebno je više pažnje posvetiti koži. Takođe, poželjno je izbegavanje agresivnih sredstava za pranje kako se ne bi narušila prirodna ravnoteža. To je i razlog što sam se odlučila za Sofi sapun sa vitaminom E i D pantenolom - on je dovoljno jak da dobro očisti kožu, a istovremeno i toliko nežan da joj ne nanese štetu.
     Sam sastav sapuna najbolje govori o njegovom kvalitetu. Prisustvo palminog ulja (antioksidant), kokosovog ulja (regenerativno delovanje), maslinovog ulja (smiruje iritacije kože), suncokretovog ulja (sprečava gubitak vlage u koži), ricinusovog ulja (daje vlažnost koži), ulja avokada (antibakterijska i zaceljujuća svojstva), ulja ruzmarina (potstiče regeneraciju), ulja citronele (antiseptik), kakao butera (omekšava kožu), vitamina E (antioksidant), D pantenola (sprečava iritacije) i ekstrakta ruzmarina (antioksidant) omogućava da koža bude dobro očišćena i nahranjena.
   Ipak, imam i jednu zamerku kada je ovaj sapun u pitanju. Pošto ulja čine većinu sastojaka ona, pored blagotvornog dejstva, imaju i malo neugodan miris, tako da bi bilo mnogo bolje da je sapunu dodata neka mirisna nota. Ako se to zanemari, ovaj sapun predstavlja pravu poslasticu za kožu koja posle njega ima baršunastu mekoću.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...