петак, 9. јануар 2015.

Morska so u službi lepote

     Zbog svog sastava morska so je važan činilac mnogih proizvoda za negu tela i lica. Ona sadrži oko 80 različitih minerala i elemenata u tragovima - između ostalih prisutni su kalcijum, kalijum, brom, jod, fluor, magnezijum, natrijum i gvožđe. Morska so ubrzava metabolizam i pospešuje izbacivanje štetnih materija iz organizma, smiruje upale i omekšava grubu i ispucalu kožu na rukama, laktovima i stopalima. Istina je da postoje preparati koji u sebi sadrže morsku so (na primer - Guam) ali ću se ja danas osvrnuti na domaće recepte koji mogu da pomognu u ulepšavanju.
     Kada je nega kose u pitanju, u slučajevima kada na vlasima imamo previše nakupljenih naslaga kozmetičkih preparata, kao i prljavštine, najbolje je uraditi jednostavan piling: morsku so treba pomešati sa količinom šampona dovoljnom za jednu upotrebu i oprati kosu sa dobijenom mešavinom, a potom je isprati sa hladnom vodom.
     Piling za telo uz čiju se pomoć možete rešiti mrtvih ćelija kože i doprineti boljoj hidrataciji možete jednostavno napraviti: dve kašike soli pomešajte sa dve kašike maslinovog ulja i dobijenom mešavinom masirajte kožu, a potom je isperite.
     Piling za lice se takođe može raditi sa mešavinom soli i maslinovog ulja, ali je česta u upotrebi i mešavina soli i jogurta koja čisti pore i sprečava razvoj bakterija koje izazivaju akne, kao i maska od dve kašičice soli i četiri kašičice meda (za hidrataciju).
     Morska so se može upotrebiti i za izbeljivanja zuba - potrebno je uzeti kašičicu soli, kašičicu sode bikarbone i malo sirćeta i dobijenom mešavinom istrljati zube (postupak se može raditi najviše tri puta mesečno).
     Kada su kupke u pitanju dovoljno je u vruću vodu dodati nekoliko kašika morske soli, a ako uz to ubacite desetak kapi eteričnog ulja limuna ili lavande, imaćete utisak da ste u nekom spa centru.
     Recepata ima mnogo a na vama je da izaberete koji vam je odgovarajući i za koji smatrate da bi najviše mogao da pomogne.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...