четвртак, 4. септембар 2014.

Medicinska ili VMA dijeta

     Pre nekoliko godina je bila popularna dijeta koja navodno potiče sa VMA. Prilično je restriktivna i ja sam uspela da je praktikujem samo tri dana - morala sam da prekinem zbog nervoze izazvane "gladovanjem". Ipak, sigurno je da postoje i oni koji imaju jači karakter kada je hrana u pitanju.
     Tokom dvonedeljne dijete doručak je uvek isti - sadrži jednu pomorandžu, jedno parče dvopeka, šolju čaja ili šolju kafe bez šećera.
     I dan -  ručak: jedna pomorandža, jedno kuvano jaje, kisela pavlaka i dva parčeta dvopeka, večera: dva paradajza, dva kuvana jajeta, pola glavice kupusa (salata bez ikakvih začina) i dva dvopeka.
     II dan - ručak: jedna pomorandža, jedno kuvano jaje, kisela pavlaka i dva parčeta dvopeka, večera: 150gr mlevenog mesa (pečenog na roštilju), jedan paradajz, jedna pomorandža, parče dvopeka i šolja čaja bez šećera.
    III dan - ručak: jedna pomorandža, jedno kuvano jaje, kisela pavlaka i jedan krastavac, večera: 150gr mesa (kuvanog), jedna pomorandža, parče dvopeka i šolja čaja.
    IV dan - ručak: 150gr mladog sira, jedna pomorandža i parče dvopeka, večera: 150gr mlevenog mesa (pečenog na roštilju), dva paradajza i parče dvopeka.
    V dan - ručak: 200gr kuvanog mesa, jedan paradajz i parče dvopeka, večera: 500gr kuvanog povrća i jedno kuvano jaje.
     Dijeta se sprovodi ciklično i na svakih pet dana se počinje ispočetka. Važno je da se namirnice unose po redosledu i da se ni jedna ne izostavi. Izgubljeni kilogrami se ne vraćaju ako se posle dijete jednom nedeljno sprovodi jednodnevni režim koji zahteva za doručak: čašu soka od limuna bez šećera, za ručak: jabuku i parče dvopeka i za večeru: jedno kuvano jaje, jedan paradajz i jedno parče dvopeka. 

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...