среда, 10. септембар 2014.

Le Petit Olivier - krema za tuširanje

     U Lilly je došao još jedan francuski brend - u pitanju je Le Petit Olivier.
     Radi se o brendu koji su 1996.godine osnovali Eric Renard i Xavier Padovani i koji je dobar primer organske kozmetike (95% prirodnih sastojaka, od kojih je 10% organski odgajeno). Filozofija brenda se najbolje ogleda u tvrdnji da poštovanje kože predstavlja poštovanje životne sredine.
     U procesu proizvodnje svoje kozmetike Le Petit Olivier uglavnom radi sa francuskim proizvođačima kojima daje priliku da pokažu kako i prirodni sastojci mogu uspešno da se nose sa onima koji su stvoreni u laboratorijama.
    Iako brend proizvodi preparate za negu kože lica i tela, kao i kose, trenutno je u Šapcu zastupljen samo sa kremama za tuširanje, a ja sam odabrala onu sa jasminom i ribizlom (250ml - 355 dinara) jer mi se njen miris najviše dopao.
    Krema sadrži prirodne ekstrakte jasmina i ribizle i donosi pravo uživanje, ne samo zbog delovanja na kožu, već i zbog neobičnog, ali prijatnog mirisa. 
    Tekstura je lagana i daje kremastu penu, a posle tuširanja koža je dovoljno hidrirana, tako da  sada - dok još traju topli dani - čini se da dodatna nega sa nekom kremom nije ni potrebna.
    Još samo da dodam da proizvodi brenda Le Petit Olivier ne sadrže parabene, veštačke boje i phenoxyethanol. 

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...