уторак, 16. септембар 2014.

Dijeta sa jogurtom

      Mnogi koji žele da skinu suvišne kilograme pribegavaju dijeti sa jogurtom iako ona ne pripada režimu ishrane koji će pomoći da se naglo smrša za kratko vreme. Možda je razlog i to što se tokom trajanja dijete ne oseća velika glad (bar je to moj slučaj).
     Jogurt je, kao što je poznato, niske kalorijske vrednosti - u 100gr ima svega 61 kcal. Od minerala, u jogurtu se nalaze kalcijum, magnezijum, fosfor, cink i selen, a od vitamina - tiamin, riboflavin, pantotenska kiselina, B12 i A
     Mnoga istraživanja pokazuju da je jogurt delotvoran kao pomoćno sredstvo za jačanje imuniteta, kao i za regulisanje probavnih smetnji.
     Postoji više vrsta dijeta sa jogurtom, a ja sam danas odlučila da predstavim onu trodnevnu koja može pomoći gubitku oko 2kg.
     I dan - doručak: čaša jogurta sa ovsenim pahuljicama, užina: čaša jogurta, ručak: bareno povrće sa pirinčem, sa dodatkom maslinovog ulja i začina, večera: salata od krastavaca i čaša jogurta.
     II dan - doručak: čaša jogurta sa ražanim pahuljicama, užina: čaša jogurta, ručak: pečeno, blago začinjeno pileće belo meso isečeno na manje komade i preliveno sa čašom jogurta, večera: čaša voćnog jogurta ili običan jogurt sa malo iseckanog voća.
     III dan - doručak: čaša jogurta sa dodatkom narendane jabuke i malo cimeta, užina: čaša jogurta, ručak: 200gr pečene ribe i salata od jogurta i krastavaca, večera: 100gr obarene testenine, prelivene sa jogurtom.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...