уторак, 8. септембар 2015.

Saveti za bolje čišćenje lica

     Čišćenje lica se čini jednostavnim - nanesete sredstvo za čišćenje, isperete ga (ili to ne uradite) i povremeno upotrebite piling. A da li je to uvek učinkovito ili bi trebalo da promenite svoju rutinu? Bez obzira šta mislili o svom dosadašnjem ritualu čišćenja treba da obratite pažnju na sledeće činjenice:
     Iako je možda besmisleno reći da prvo treba dobro oprati ruke, to predstavlja dodatnu meru opreza zbog bakterija kojima smo, hteli to ili ne, svakodnevno izloženi.



     Diskutabilno je pričati o tome koje je sredstvo za čišćenje lica najbolje - najvažnije je da ono odgovara trenutnim potrebama kože (poznate su njene reakcije u zavisnosti od godišnjeg doba).
     Koliko god da smatramo da nam je koža nečista ili masna, upotrebu pilinga treba dozirati - o bilo kom tipu kože da se radi, piling se preporučuje najviše dva puta nedeljno kako se koža ne bi dodatno isušila ili iritirala.
     Za čistu kožu lica nije dovoljno samo naneti sredstvo za čišćenje i isprati ga - važna je i blaga masaža kružnim pokretima kako bi ono bolje delovalo.

    Topla voda otvara pore dok ih hladna zatvara tako da čišćenje lica treba da započnete sa toplom, a završite sa hladnom vodom.

    I na kraju, još o čistoći (ovoga puta su peškiri u pitanju) - čak i ako ste preduzeli sve potrebne radnje i lice pravilno očistili, ako ga izbrišete prljavim peškirom sve do tada urađeno pada u vodu. 

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...