недеља, 15. фебруар 2015.

Saveti za lepšu i kvalitetniju kosu

     S kim god sam razgovarala u zadnjih par dana svi su se žalili na probleme sa kosom, pre svega sa njenim opadanjem, beživotnošću i gubitkom sjaja. Zbog toga sam odlučila da danas pišem malo o nekim sitnim potezima koji se mogu učiniti kako bi se poboljšao kvalitet kose.
     Prvi korak za izlečenje kose počinje od izbora šampona. Iako mnogi smatraju da je stalno potenciranje o štetnosti silikona, parabena i parafina prenaglašeno, ja sam imala par loših iskustava tako da mogu da potvrdim da je samo šampon koji u sebi ne sadrži ove supstance - zaista dobar šampon.
     Takođe, preterana količina šampona koja se koristi tokom jednog pranja kose može da bude štetna. To je razlog da se dođe do razumne mere (iako je ona diskutabilna) o količini šampona koja je potrebna za jedno do dva pranja kose sedmično uz pojačanu masažu kože glave tokom šamponiranja čime se poboljšava protok krvi i pruža pomoć za brži rast kose.
     Kao i na kožu i na kosu se može delovati iznutra. Zbog toga je potrebno u ishranu uključiti više Omega masnih kiselina, gvožđa i proteina jer su oni odlučujući faktori za bolju hidrataciju kose, a namirnice koje su uticajne na ovu oblast su orasi, bademi, tunjevina, losos ili....ako vam se više dopada - možete da koristite i neki vitaminski preparat.
    
     Da ne zaboravimo da spomenemo i blagotvorni uticaj vode koju treba što češće koristiti u toku dana (optimalno je od 1,5 do 2 l) jer ona hidrira čitavo telo i pomaže u regulisanju sistema krvotoka koji ima veze sa ishranom folikula vlasi -  bez vode kosa će postati suva i krta.


     I na kraju treba reći da je kosi, kao i svima nama uostalom, potrebna nežnost pa je poželjno izbegavati "teške" preparate i "teške" frizure, kao i grubo češljanje. Mnogo bolji rezultati se mogu postići upotrebom ulja kojih je na našem tržištu zaista mnogo.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...