уторак, 17. фебруар 2015.

Saveti za bele zube i svež dah

     Često se kaže da osmeh otvara sva vrata i zbog toga treba da vodimo više računa o oralnoj higijeni.     
     Iako na tržištu postoji mnogo proizvoda koji obećavaju bleštavo bele zube, u svakom domaćinstvu se može naći opcija koja će ih zameniti, a za nju su potrebni soda bikarbona i hidrogen 3% - dovoljno ih je pomešati i napraviti pastu a zatim dobijenom mešavinom dobro istrljati zube. Ukoliko je ova "pasta" previše iritirajuća za desni, dovoljno je da je namažete na zube, ostavite da odstoji jedan do dva minuta, a zatim možete upotrebiti pastu koju obično koristite.
     Takođe, hrskavo povrće može učiniti da se mehanički odstrane i ublaže mrlje na zubima (šargarepa, brokoli, karfiol...).



     Bez obzira da li ste ljubitelj crvenih  ruževa za usne, treba da znate da ruž crvene boje sa plavim podtonom može učiniti da zubi izgledaju belji nego inače.
     Za svežinu daha je preporučljivo upotrebljavati strugač za jezik za uklanjanje naslaga koje često znaju da budu izvor neprijatnog zadaha.

     Korisno je i žvakanje peršuna koji predstavlja moćno sredstvo za eliminisanje lošeg zadaha nastalog kao posledica varenja. On ima antibakterijska svojstva i može da prikrije neprijatne mirise koji nastaju kao efekti bakterijskih infekcija.

     Isto tako, za svež dah su dobre i vodice za ispiranje usta, posebno one koje imaju antibakterijski učinak.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...